School Blog

Från rektorn

IES "Tough Love" pris tilldelat till IES Krokslätt

IES "Tough Love" pris tilldelat till IES Krokslätt

Välkomna tillbaka!

Vi är oerhört glada att terminen är igång på allvar och vi ser fram emot att arbeta med våra elever detta akademiska år.

Jag är oerhört glad och stolt att få berätta att IES Krokslätt har fått “Tough Love”-priset inom IES. Varje år analyserar vårt huvudkontor alla skolors resultat från vår kvalitetsenkät som genomförs med elever, vårdnadshavare och personal på alla skolor. Baserat på på resultaten delas några priser ut till de bästa skolorna. I år tilldelades Krokslätt “Tough Love” och jag är oerhört stolt. Det är första gången i Krokslätts historia som vi tar hem ett av priserna! Det var på tiden tycker vi! Våra resultat på enkäten var överlag bland de top 10 skolorna inom IES, för både elever, föräldrar och personal.

Vi är stolta över vår skola och vi kommer alltid att fortsätta att sträva mot att bli en så bra skola som vi bara kan för våra elever skull. Vi kommer alltid aktivt arbeta med både kortsiktiga och långsiktiga mål för att hela tiden utvecklas och bli bättre.

Från rektorn

Välkomna tillbaka i augusti!

Välkomna tillbaka i augusti!

Kära elever och vårdnadshavare,

Jag vill börja med att tacka er allihopa för det gångna skolåret. Det har varit utmanande pga Covid-19 och jag kan inte tacka er nog för allt stöd vi har fått från er. Det har hjälpt oss att ge våra elever stabilitet i en tid då det har behövts som mest. 

Jag hoppas att alla får en skön sommar och alla vi på IES Krokslätt ser fram emot att få se er i augusti! 

Nedan kan ni se tiderna som gäller de första dagarna.

Onsdag, 19 augusti:
Åk 3: 8:00-11:00
Åk 4: 8:30-11:30
Åk 5: 8:45-11:45
Åk 6: 9:00-12:00

Torsdag, 20 augusti:
Åk 3: 8:00-13:00
Åk 4: 8:10-13:10
Åk 5: 8:20-13:20
Åk 6: 8:30-13:30

Fredag, 21 augusti:
Ordinarie schema

Jag önskar er alla en fantastisk sommar!

Vänliga hälsningar, Ms Ekendahl

Student Work

Hejaa! - IES Krokslätts elev magasin är här!

Hejaa! - IES Krokslätts elev magasin är här!

Vi har nöjet att presentera Hejaa! - vårt egna elevmagasin! 

Våra fantastiska elever i åk 4 har under Ms Engströms och Ms Utterdahl ledning skapat vårt egna elevmagasin. I Hejaa! kan man läsa olika texter, artiklar, recept, intervjuer med lärare och så mycket mer! Ni kan läsa magasinet genom att klicka på länken nedan.

Ett stort tack till Ms Rengin Tanrisever för all hjälp med layouten och designen.

Njut av er läsning!

Vinnare av Chalmers tekniktävling 2020!

Stort grattis till Nailia i 6A som vann pris för bästa design vid Chalmers byggtävling 2020. Tävlingen "Bygg en forskningsstation på Mars" hade runt 1000 deltagare från hela Sverige med över 130 inskickade modeller. Nailias model "Marshouses" fick pris för bästa design tack vare projektets kreativitet och unika design.  

Det här är vad juryn hade att säga om Nailias idé och modell: 

“Kreativ och unik design med inspiration från naturen och som belyste flera intressant tekniska lösningar" 

Ni kan läsa mer om projektet samt om juryns bedömning på nedan länk: 

https://www.chalmers.se/sv/samverkan/skolsamverkan/Grundskolan/Sidor/Fin...

Grattis Nailia!

 

6B vinnare av Universeums DigIt tävling

Vi är så otroligt stolta över att få presentera vinnarna av Universeums DigIt tävling för smart IT lösningar - klass 6B!

Tävlingen organiserades i samarbete med olika företag från Västra Götalandsregionen och våra elever vann i en mycket tuff konkurrens. Ni kan läsa mer om tävingen samt juryns beskrivning av det vinnande förslaget på länken: 

https://www.universeum.se/nyheter/engelska-skolan-6b-ar-vinnare-i-digit-...

De stolta skaparna av en app för smartphones (Alice, Carin och Hans) ses här när de mottar den vinnande checken på 10.000 kronor. Vilken bonus till klasskassan! 

Grattis!

 

Sidor